Friday, August 16, 2013

5 + Ωφέλη που μας προσφέρει το γάλα καρύδας!

Γεια σας! :)

Συνεχίζουμε σήμερα με ένα φυσικό προϊόν το οποίο για μένα έχει κάνει θαύματα!

Και φυσικά αυτό είναι το χιλιάδες φορές αναφερόμενο ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ!

Έκανα μια μικρή έρευνα και μέσα από δική μου εμπειρία θα σας παρουσιάσω τα ωφέλη αυτού του προϊόντος!

Αρχικά ας μάθουμε κατ' αρχήν κάποια πράγματα :)



Το γάλα καρύδας είναι πραγματικά "ευέλικτο" και εξυπηρετεί μια ποικιλία σκοπών τόσο στην κουζίνα όσο και στην βιομηχανία ομορφιάς! Είναι σημαντικό για μια ισορροπημένη δίαιτα καθώς μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα αλλά και φυσικά ωφέλιμο για το σώμα μας αφού περιέχει βιταμίνες C, E, B1, B2, B3, B4, B5 και B6  καθώς επίσης είναι πλούσιο σε σίδηρο,σελίνιο,νάτριο,ασβέστιο,μαγνήσιο και φώσφορο.

Εδώ λοιπόν έχουμε 15 τρόπους για τους οποίους ίσως πρέπει να σκεφτούμε να το εντάξουμε μέσα στην καθημερινότητα μας!

  1. Υποκατάστατο του συμπυκνωμένου γάλατος για τον καφέ: Είναι σαφέστατα ένας τρόπος να μειώσεις τα γαλακτοκομικά χώρια ότι θα σου δώσει περισσότερη ενέργεια! Εκτός από την καφεϊνη το γάλα καρύδας περιέχει ηλεκτρολύτες ενώ επίσης η περιεκτικότητα του σε ποτάσιο,μαγνήσιο και χλώριο σε βοηθάει να μην αφυδατωθείς ενώ το σώμα σου λειτουργεί σωστά.Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις;
  2. Έχεις νεύρα; 1 κούπα γάλατος καρύδας περιέχει 89 mg μαγνήσιο.Το μαγνήσιο βοηθάει στο να μην γίνονται υπερενεργά τα νευρικά κύταρα και να διατηρείται η πίεση του αίματος σταθερή.Έτσι θα νιώθεις πιο χαλαρή!
  3. Ενυδάτωσε το σώμα σου! Όταν απλώνεται κατευθείαν στο σώμα, το γάλα καρύδας βοηθάει στο να ενυδατώνει την επιδερμίδα και την διατηρεί απαλή και λεία.Η περιεκτικότητα του σε λιπαρά βοηθάει στο να "κλειδώνει" την υγρασία. Άπλωσε στο πρόσωπο σου ένα λεπτό στρώμα, άφησε το για 15' και μετά ξέπλυνε.
  4. Αντιμετώπιση τις μολύνσεις! Το γάλα καρύδας περιέχει λαυρικό οξύ, που είναι αρκετά σημαντικό για τον οργανισμό αφού μιας και μπει στον οργανισμό μας μετατρέπεται σε μονολαυρίνη που έχει αντιϊκες και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.Έτσι η κατανάλωση του θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ιών ή μυκητιάσεων.
  5. Έλεγχος βάρους! Επειδή το γάλα καρύδας περιέχει κορεσμένα λίπη, οι διατροφολόγοι λένε πως είναι αρκετά παχυντικό! Παρ' όλα αυτά όταν καταναλώνεται ΜΕ ΜΕΤΡΟ δίνει την εντύπωση ότι έχουμε χορτάσει ενώ δεν έχουμε καταναλώσει αρκετές θερμίδες και έτσι βοηθάει στο να ελέγχουμε το πόσο τρώμε!
  6. Ντεμακιγιάζ! Ανακάτεψε ένα μέρος γάλατος καρύδας με δύο μέρη ελαιόλαδου και ανακατέψτε.Χρησιμοποιήστε το μίγμα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας και να ενυδατώσετε το δέρμα σας ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει λόγος για πολλά χημικά, όταν υπάρχει μια οικονομική και φυσική λύση που κάνει εξίσου καλή δουλειά!
  7. Πρόλαβε τις ρυτίδες! Η κατανάλωση και εφαρμογή γάλατος καρύδας βοηθάει στο να προλάβουμε τις ρυτίδες αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που κάνει το δέρμα και τα αγγεία του αίματος πιο ελαστικά, έτσι επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης! 
  8. Περιποιήσου τα καψίματα από τον ήλιο! Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα στην περιοχή που έχει καεί και άμεσα θα νιώσεις ανακούφιση.
  9. Φυσικό conditioner! Ανακάτεψε το γάλα καρύδας με 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι και ανακάτεψε! Άπλωσε το στις άκρες των μαλλιών σου όσο είναι στεγνά και άφησε το για περισσότερο απο 45' , ύστερα ξέπλυνε και λούσου κανονικά! Λαμπερά μαλλια που δεν πρόκειται να ξαναφριζάρουν μέχρι το επόμενο λούσιμο!

Αυτά λοιπόν! Τι πιστεύετε; 
Έχετε δοκιμάσει κάτι μέχρι τώρα άν όχι θα δοκιμάζατε;

Φιλιά,Βιβή :)


1 comment:

  1. Έχω κρέμα καρύδας(δεν έχω γάλα καρύδας ή λάδι καρύδας ή βούτυρο..)..Κάνει την ίδια δουλειά?Πρέπει να την λιώσω?Εάν την λιώσω, θα γίνει λάδι καρύδας?

    ReplyDelete